Velká nebo malá svatba?


Velká nebo malá svatba?

V minulosti byly svatby spíše větší, kdy se ke svatebnímu stolu zvala celá rodina – všechny tety, strýčci, sestřenice, bratranci, kamarádi, známí i kolegové z práce.
V součastnosti tento trend spíše ustupuje do pozadí, i když se to nedá vyvrátit. Rozhodnutí, kolik svatebních hostů bude přitom, až si řeknete svoje ANO - jestli budete mít svatbu ve dvou, se dvěma svědkama, v úzkém kruhu rodičů a sourozenců anebo jestli to bude akce roku je jen a jen na vás.

svatba

Malá svatba má proti velké svatbě jistě hodně výhod. V první řadě si malou svatbou ušetříte finance, které můžete potom investovat jak do svatební cesty anebo do společného bydlení. Další výhodou může být místo konání svatební hostiny, menší prostor určitě seženete rychleji než velký sál např. pro120 pozvaných hostů. Menší svatbu dokážete i rychleji zorganizovat a tak zabezpečit a připravit všechno potřebné na její hladký průběh. Této varianty se netřeba bát, protože i malá svatba dokáže mít svoje kouzlo, komorní atmosféra mezi pozvanými hosty dokáže být víc naplněná zábavou a družnou debatou než velká párty, při které není možné věnovat se všem pozvaným hostům osobně.
Velká svatba má výhody v tom, že dostanete víc svatebních darů , teda kromě jiného. Mít velkou svatbu – o tom sní hlavně žena – nevěsta, která se před hosty touží předvést ve svých svatebních šatech, případně dokonalým účesem, makeupem a upoutat na sebe pozornost. V tomto případě je však samozřejmností, že náklady na velkou svatbu jsou podstatně vyšší jak při malém počtu pozvaných hostí.

svatba

V každém případě je svatba Velkým dnem v životě člověka, a proto si jej třeba řádně užít! Jestli už se rozhodnete pro malou svatbu nebo velkou, naplánujte si ji tak, aby byla podle vašich představ.
Ať se vždy při vzpomínce na váš Velký den můžete usmívat a na skvělou zábavu přitom vzpomínat !

Přidat příspěvek
Jméno:
Název příspěvku:
Příspěvěk:

Zpět


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Všechna práva vyhrazena.