Svatební doplňky: na co by jste neměli
zapomenout


Okolo svatby je potřebné zařídit snad milión věcí. Mnohokrát se stane, že se zapomene na některý z doplňků. A právě svatební doplňky dělají tento krásný den ještě krásnějším a příjemnějším. Tyto by vám na svatbě určitě neměli chybět.

Svatební oznámení

Oznámení je základ. Nestačí si dát na Facebook, že jste zasnoubení. Pošlete své rodině a známým papírové oznámení o vaší svatbě. A udělejte to v předstihu, aby stihli každému přijít včas. Oznámení by mělo prezentovat to, jaký jste pár a v jakém stylu bude svatba udělaná.

Jmenovky

Nečekejte, že zasedací pořádek vyřešíte až na místě svatby. Každý má mít svoje místo a sedět podle určitých pravidel. Je například rozumné, aby mladší generace seděla při sobě, aby se mohli společně bavit. Jmenovky slaďte s pozvánkami anebo si je nechejte vyrobit aspoň v podobném style.

Svatební menu

A v „papírových záležitostech” pokračujeme. Ne každý si nechá vytisknout i menu podávané na svatbě. No právě menu dodává šmrnc a hosty bude určitě zajímat. Na svatbách ho vídáme stále častěji.

Etikety na lahve

Nechejte si na lahve od vína anebo jiného alkoholu vyrobit etikety ve stylu vaší svatby. Motiv může opět ladit s oznámením anebo s barvou výzdoby. Na lahvích můžou být na okrasu zavěšené i malé snubní prstýnky, srdíčka anebo cokoliv, co chcete.
Dárek pro svatebčany
Co tak milá pozornost pro vaše hosty? Každému položte k jmenovce například malou čokoládku s vašimi iniciály. Určitě to potěší.

Svatební pírka

Jedním z nejdůležitějších doplňků jsou pravé svatební pírka. Většinou se dávají jen mužům, no na některých svatbách je dostanou všichni svatebčané. Záleží to od zvyku, kterými se řídíte. Nezapomeňte odlišit pírka pro rodiče, družbu a svědky.
Číše pro novomanžele
Číše novomanželů by se měli odlišovat od těch ostatních. Měli by být honosnější a něčím ozdobené. Můžete je doplnit o text anebo obrázek. Firma Pamas vám je dokonce dokáže vyzdobit pískováním a Swarovského kamínky.

Krabice na výslužku

I svatební krabice na koláče a zákusky by se měli odlišovat od těch klasických. Dají se objednat v různých tvarech a velikostech. Můžou mít barevný tisk anebo různé ozdoby. A dobrá rada zní – nachystejte si výslužky už dopředu, aby jste s nimi neměli starost v noci. Když budou lidi odcházet, podáte jim už hotovou výslužku. Oni na ni nemusí čekat a vám to ušetří zbytečné stresy.

Přidat příspěvek
Jméno:
Název příspěvku:
Příspěvěk:

Zpět


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Všechna práva vyhrazena.