Svatba v době koronavirové.


Svatba v době koronavirové.

Naplánovat svatbu stojí nesmírné úsilí. Vše sladit, zajistit u dodavatelů, pozvat hosty .... A najednou se objeví nezvaný host - koronavirus a zničí všechny Vaše plány. Co teď udělat? Zrušit svatbu nebo přesunout? Nabízíme Vám pár našich tipů.
Nejdůležitější je sledovat aktuální informace a předpovědi, nakolik situace se velmi rychle mění a ovlivňuje i Vaše další plány.
Svatbu nerušte, změňte termín.
korona svatba

Je možné celou svatbu zrušit, ale předpokládáme, že i tak byste se k plánování znovu vrátili a museli byste dělat všechno znovu. Navíc byste mohli přijít o zálohy. Proto doporučujeme svatbu odložit.

• Zvažte možnost mini svatby na úřadě, zejména pokud je pro Vás výhodné být manželi kvůli půjčkám a dalším úředním náležitostem. Ověřte si aktuální informace a možnosti na Vašem úřadě. Oslavu s hosty můžete udělat později, když to bude možné. Na svatbě si udělejte vtipné fotografie a pak si můžete vytvořit své osobní vtipné pozvánky na svatební oslavu s fotografií.

• Dohodněte se na posunutí termínu s Vašimi dodavateli. Komunikujte s nimi. Berte v úvahu, že jednoho dne i koronavirus skončí a může se stát, že bude velmi těžké zarezervovat si nový termín. Raději se dohodněte na předběžném termínu, i když to bude i rok. Možná bude snazší ho pak zrušit jak jej získat.

• Určete si nový termín, i kdyby byl pouze předběžný. Třeba si ověřte, zda Vaši dodavatelé a důležití hosté mohou přijít.

• Dejte si pozor na smlouvy a možnosti zrušení a přeložení služeb. Věříme, že i Vaši dodavatelé se Vám budou snažit pomoci.

• Berte v úvahu, že bude hodně svateb přeložených na příští rok. Dodavatelé nebudou stíhat a zejména pronájem atraktivních lokalit bude rychle obsazen. Pokud jste již rozhodnutí, že budete mít svatbu příští rok, rokujte už nyní s dodavateli.


Komunikujte s Vašimi hosty.
Vaši hosté by měli vědět o Vašich plánech. Samozřejmě i oni sledují situaci a nebudou se chystat na svatbu pokud je to nevhodné. Ale měli by vědět o náhradním termínu, aby si uměli rezervovat čas. S Vašimi hosty můžete být v kontaktu:

korona svatba

• Vytvořte si jednoduchou webovou stránku a na ní mohou hosté najít aktuální informace. Stejně dobře poslouží i facebooková skupina

• Pošlete svatební oznámení o změně svatebního termínu. Postačuje jednoduchá kartička.

• Pošlete e-mail, nebo pokud nemáte zkušenosti s prací na webu, informujte Vaše hosty telefonicky

Jaké jsou prognózy na možnost konání svateb? Situace se mění každý týden a jak to bude skutečně, neví nikdo. Anglický výzkumníci tvrdí, že koronavirus zde bude až do plošného očkování, což může být i rok.
Nejnovější zprávy z České republiky říkají, že od 11. 5. jsou povoleny svatby do 100 lidí! Aktualizovaný harmonogram uvolňování opatření najdete na webu vlády.

Zpět


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Všechna práva vyhrazena.